SANDIES BAOBAB BEACH
SANDIES BAOBAB BEACH

« Вижте още хотели към тази почивка



SANDIES BAOBAB BEACH


Детайлна информация за хотела от прикачените файлове: тук
Разположение:

Хотелът се намира на 63 км от летище Занзибар, в северозападната част на остров Занзибар, на известния плаж с бял пясък Нунгви. Прекрасният плаж не е засегнат от променящите се приливи и отливи и в резултат на това плуването в кристално чистите води на Индийския океан е възможно по всяко време. Хотелът е очарователен оазис на спокойствието с всички предимства на ол инклузив услугите. Името на хотела произлиза от стогодишните дървета от екзотичния вид Баобаб - "Дървото на живота", които се намират на територията му и допълват уникалния тропически оазис, сред който е разположен комплекса. Хотелът е част от веригата Sandies Resorts, които разполагат с хотели в Занзибар, Кения и Малдивите.



В стаите:

Хотелът разполага с общо 105 стаи, от които 20 Swahili Rooms (27 кв.м), 39 Garden Rooms (25 кв.м), 14 Family Rooms (45 кв.м), 22 Superior Rooms (38 кв.м), 10 Deluxe Rooms (32 кв.м). Всички стаи са обзаведени в типичния местен суахили стил и са оборудвани с климатик, баня с душ, сет за чай/кафе (във фамилните и делукс стаи), минибар (в делукс стаите), сейф, Wi-Fi (срещу заплащане). 



На територията на хотела:

Основен ресторант - предлага ястия от местната и интернационална кухня, бар, открит басейн, СПА център, магазини, паркинг.

За децата: настолни игри.

Безплатни услуги: плажен волейбол, плажен футбол,  дартс, тенис на маса, билярд, вечерни програми, Wi-Fi в общите части, паркинг.

Платени услуги: масажи, спа процедури , водни спортове, химическо чистене, детегледачка.

Пакет "Младоженци": цветя и сладки изкушения при пристигане, вечеря за двама - безплатно. Романтична вечеря на свещи на плажа, масаж за двойки, екскурзия с яхта по залез слънце - срещу доп. заплащане. 



Хранене:

ALL INCLUSIVE - закуска, обяд и вечеря, с включени чай, кафе, сокове, бира, вино, безалкохолни и алкохолни напитки местно производство.



Плаж:

Собствен, пясъчен. Чадъри и шезлонги на плажа и при басейна - безплатно.







Основна информация и допълнителни услуги

Приложение №5

Информация за транспорт:


    Заминаване: VBB 5203 Варна 22:00 -  Занзибар 08:30 (+1)
    Връщане:      VBB 5204 Занзибар 21:00 - Варна 07:00 (+1)
    Тип самолет: Boeing 733
    Адрес на авиокомпанията: гр. София, 1574, бул."Шипченски проход" №63
    Авиокомпания: ALK Airlines

    • Всички часове на полетното разписание са в местно време.
    • Полетът е с продължителност около 8 часа с техническо спиране за зареждане в Асуан (50 минути престой).
    • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.


В цената се включва:

    • 7 нощувки в хотел по избор

    • Трансфер летище - хотел - летище
    • Медицинска застраховка на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” с покритие 15 000 евро (за лица до 70 г.) с COVID-19 покритие

    • Такса гориво
    • Представител на ТО по време на престоя

    • Обслужване на български език на място
    • Самолетен билет за чартърен полет Варна - Занзибар - Варна с включени летищни такси и багаж до 15 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен

    • Обслужване на място от представител на местната фирма партньор


В цената не се включва:

    • Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
    • Разходи от личен характер
    • Виза за Танзания - 50 USD (издава се на място след пристигане)
    • Бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзоводи и шофьори) - около 5 USD на човек на превоз
    • Градска такса - заплаща се при пристигане, на рецепция на хотела

    • Мед. застраховка с покритие 15 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 60 лв

    • Мед. застраховка с покритие 15 000 евро за лица от 79 до 85 г. - доплащане 100 лв

    • Застраховка "Отмяна на пътуване" (за лица над 70 г.) с COVID-19 покритие
    • Кетъринг по време на полета (заплаща се допълнително по избор от скай бара по време на полета)

    • Такса гориво


Информация за допълнителните услуги:

  • Полудневна екскурзия Каменният град (Stone Town).  Възрастен - 80 лева; дете 0-11.99 г. - 40 лева
    Цената включва:
    транспорт, входен билет. Цената не включва: разходи от личен характер.
    Stone Town е невероятно място с криволичещи алеи, оживени базари, джамии и стари арабски къщи, чиито първоначални собственици са се състезавали помежду си за екстравагантността на своите врати и други декорации за къщи. В Стария град има повече от 500 различни примера за „ръкоделие на врати“. Ще посетите всички емблематични места на града. Каменният град също е чудесно място за закупуване на местни сувенири.
  • Полудневна екскурзия Островът на затворниците“ (Prison Island). Възрастен - 90 лева; дете 0-11.99 г. - 50 лева
    Цената включва:
    транспорт, входен билет. Цената не включва: разходи от личен характер.
    „Островът на затворниците“ е място, чието име не е избрано случайно. Преди много години един британски генерал построил затвор на острова, но той никога не е използван по предназначение. Преди пристигането на британците, градът е бил управляван от араби. Арабите използвали острова, за да държат своите роби, докато им намерят купувачи. Сега островът служи за резерват на огромни костенурки, донесени от Сейшелите през 19-ти век. Тези костенурки тежат средно по 200 кг и много от тях са на повече от 150 години. Ще имате уникалната възможност да ги пипнете и да се снимате с тях за спомен. До острова се стига с традиционна местна дървена лодка за около 20 минути от Стоун Таун.
  • Полудневна екскурзия „Островът на подправките“ (Spice Tour). Възрастен - 75 лева; дете 0-11.99 г. - 40 лева
    Цената включва:
    транспорт, входен билет. Цената не включва: разходи от личен характер.
    „Островът на подправките“ е една от най-популярните екскурзии в Занзибар. Гарантирано събуждане на сетивата. Продължаваме към селските райони, където местните фермери живеят и произвеждат едни от най-екзотичните плодове и подправки в света - карамфил, черен пипер, ванилия, индийско орехче, канела, лмонена трева и други. Обиколката на „Островът на подправките“ завършва със спирка на щанд за подправки, от където може да се закупят пресни пакетирани подправки и дегустация на екзотични плодове.
  • Eкскурзия “Синьо сафари” с включен обяд. Възрастен - 150 лева; дете 0-11.99 г. - 75 лева
    Цената включва:
    разходка с яхта , обяд и транспорт. Цената не включва: разходи от личен характер.

    Разходка с традиционна местна дървена лодка "доу" из спиращия дъха залив Menai Bay - най-голямата морска защитена територия в Занзибар и неговите девствени райски острови, които ще Ви очароват със своята природна красота. Залива Menai Bay, ще ви очарова със своето изключително многообразие от животински видове и коралови рифове, представляващ най-голямата защитена морска територия в Занзибар. Посещение на няколко необитаеми острова и възможност за наблюдаване на делфини. Следва вкусен обяд с местна традиционна храна. Връщане на брега и трансфер до хотела. 
  • Полудневна екскурзия до резервата „Йозани“. Възрастен - 110 лева; дете 0-11.99 г. - 55 лева
    Цената включва: транспорт, входен билет. Цената не включва: разходи от личен характер
    Резервата се намира на 35 км югоизточно от град Занзибар, в южната част на острова. Това е единствената останала естествена гора на остров Унгуджа (която заедно с Пемба съставляват островите Занзибар). Резерватът обхваща площ от 10 кв. км и се състои от мангрова, блатна и вечнозелена гора. Той осигурява важно убежище за останалата фауна на острова, като например червената маймуна колобус. Преди около 20 години маймуните колобус се смятаха за застрашени от изчезване. Днес в парка Jozani живеят над 6000 червени маймуни колобус. По време на екскурзията ще се насладите на разходка по пешеходната алея Pete-Jozani Mangrove, където ще видите освен червената маймуна колобус, мангрови гори, различни дървета, храсти, блата и треви.
  • Комбинирана екскурзия до Каменният град и „Островът на затворниците“ . Възрастен - 140 лева; дете 0-11.99 г. - 80 лева
    Цената включва:
    транспорт, входен билет. Цената не включва: разходи от личен характер.
  • Комбинирана екскурзия до „Островът на подправките“ и Каменният град. Възрастен - 140 лева; дете 0-11.99 г. - 80 лева
    Цената включва:
    транспорт, входен билет. Цената не включва: разходи от личен характер.
  • Еднодневно сафари в национален парк Селус в Танзания (при минимум 10 туристи). Възрастен - 530 USD; дете 3-11.99 г. - 510 USD
    Цената включва:
    двупосочен полет, кафе-пауза, обяд, трансфери. Цената не включва: разходи от личен характер

    Селус е най-големият резерват в Африка, разположен върху площ от над 50,000 кв. км. и заемащ около 5% от територията на Танзания. Тук ще видите разнообразието на африканската фауна. Резерватът е дом на огромен брой животни, сред които 50,000 слона. Резерватът е наричан още „Паркът на жирафите“, заради големия брой жирафи, които го обитават. Тук имате отлична възможност да наблюдавате лъв, африканска котка, леопард и много други диви животни.
  • Еднодневно сафари в Садани парк (при минимум 5 туристи). Възрастен - 500 USD; дете 3-11.99 г. - 420 USD
    Цената включва:
    двупосочен полет, сафари в Санади парк, Сафари по реката Wami, кафе-пауза, обяд, трансфери. Цената не включва: разходи от личен характер.

    Саадани, единственият резерват в Източна Африка разположен на бреговете на Индийския океан, разполага с всички дадености, които правят Занзибар толкова популярен сред европейските туристи. По време на обиколката туристите могат да наблюдават отблизо диви животни като: жирафи, биволи, антилопи, маймуни, цели стада слонове и прайдове от лъвове, а също и леопарди, петнисти хиени и чакали. Разходката с лодка по река Уами дава възможност на туристите да видят на живо хипопотами, крокодили и различни видове птици като фламинго, например. Туристите ще видят бреговете, където костенурките снасят яйцата си.
  • Еднодневно сафари в световноизвестния парк Серенгети в Танзания (при минимум 10 туристи). Възрастен - 950 USD;  дете 3-11.99 г. - 920 USD
    Цената включва:
    двупосочен полет, целодневно сафари, пикник-обяд, трансфери. Цената не включва: разходи от личен характер.

    Националният парк Серенгети в Танзания е един от най-старите и най-популярни резервати за диви животни в Африка. Паркът е известен с годишната миграция на милиони антилопи плюс стотици хиляди газели и зебри, следвани от хищници, като това се превръща в едно от най-впечатляващите природни зрелища в света. Туристите ще имат уникалната възможност да наблюдават на живо „Голямата петорка“ на Африка в тяхната естествена среда (лъв, слон, бивол, леопард, носорог).